neděle 16. října 2011

Užitečné stránky pro exchange-wannabe

Jak už jsem dříve zmiňovala, jsem hodně sečtělá. Četla jsem snad každý blog českého USA-exchange-studenta, co na internetu najdete. Výběr těch nejdůležitějších:

Blog studenta, kterej během své výměny zažil docela .. peklo. Musíte si uvědomit, že váš American dream nakonec může být American nightmare. Tohle se samozřejmě nestává každýmu druhýmu, ale je dobré být připravený na cokoliv.

Stránka obsahující jak spoustu důležitých informací, tak i článků od studentů. Je určená pro high school exchange i studium na americký college. Neočekávejte ale nový článek každý týden - zdá se, že všechno už bylo řečeno a publikováno, takže se nic nového neobevuje.
Mají i fórum, které je bohužel teďka trošku mrtvý a zaspamovaný, ale pokud budete hrabat, najdete hodně zkušeností a rad. Jak jsem ale říkala, v současnosti se tam už skoro vůbec nic neděje, a administrátoři na tu spoustu spamu kašlou. Škoda :/


Slovenská obdoba studujemevusa.cz. Není to uplně to samý - naše česká stránka je podle mě přehlednější, profesionálnější a spolehlivější. Ale pokud se vám chce prolouskávat se slovenštinou a přečíst si to, proč ne :D

Informace víceméně pouze o systému amerických high schools - ale z pohledu exchange studenta. Dozvíte se spoustu "zákulisních" věcí, které jsou subjektivní, ale přiblíží vám tamní školu mnohem lépe, než nějaká neutrálně psaná brožurka.

Blogy současných studentů (2011/2012):
sirec.cz/USA/ (přidáno)
czechinamerica.blog.com (přidáno)

Blogy bývalých studentů:
czechexperience.wordpress.com - kamarád, který bohužel rodinu nedostal

6 komentářů:

  1. Ahoj, taky přemýšlím, už od minulého roku, že bych jela. :) Nechceš si napsat na e-mail, nebo tak? Webovky zatím nemám, ale jestli pojedu, určitě si založím.
    Můžu ti poslat i další stránky letošních exchange studentů :))
    EveStump@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě sdílej! :D
    A už ti píšu :)

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.sirec.cz/USA/About_Me.html

    OdpovědětVymazat
  4. http://anniesusaexperience.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj
    chtěla jsem rozšířit tvůj seznam, ale nějak dobře to nefunguje

    Jája

    OdpovědětVymazat